Günümüzün kurtarıcı güzellik iksiri kalıcı makyaj..
Her kadın bir gün kalıcı makyaj yaptıracak diyerek sözlerime başlarken, okuyan kişilerin mutlak ki yüzünde en az bir işlem ya vardır yada yaptırmayı düşünmüştür..
Günlük hayatin temposu, zamanla yarışılan bu metropolde her şeye yetişmek zorunda kalan, iş hayatinin stresiyle boğuşup, uykuya bile vakit bulamayan, çilekeş ama bir o kadar da güçlü, sofistike, sosyal sporunu yapan bakımlarını aksatmayan günümüz kadını söz konusu.. Eee böyle olunca, bu kadar işin gücün ,aktivitenin, bir de ev hanımlığı görevlerinin yanında yorgun düşen şehirli kadınımız kişisel bakımla alakalı pratik çözümlerden faydalanmakta hiç de haksız sayılmaz..
Her gün işe giderken göz kalemi ,yada eyeliner çekmek zorunda kalan bir bankacı, yada kaşları dökülmüş bir türlü dolgunlaşmayan ve sürekli farla, kalemle boyayıp eşitlemek için bitap düşen gerginleri oynayan iş kadını yada Her gün kaş kalemiyle kaşını boyayan ama bir süre sonra terleyince kalemi akan spor eğitmeni yada yirmili yaşlarda olmasına rağmen, dudakları genetik nedenlerden beyaz derecesinde renksiz olan ve sürekli ruj sürmekten sıkılan bir üniversite öğrencisi, diğer tarafta kaşlarının tarzını değiştirmek, düşüklüğünü kaldırmak yada kalınlaştırmak isteyen bir hanım.. Diğer yandan incecik dudaklarından şikayetçi, ruj sürse de dudak hattı çizgisi belirgin olmadığı için dudakları yok gibi duran ve mutsuz olanlar yada elleri titreyen ve gözüne eyelinerını çekmeden markete bile gitmeyen ancak her gün elinde kalemle ,makyaj malzemesiyle dolaşmaktan yılmış hanımlar topluluğu da diyebiliriz…
İşte tam da bur da kalıcı makyaj yani dayanıklı makyaj imdada yetişmekte. İhtiyaca yönelik olmakla birlikte ,tamamen konfor olmasının yanı sıra ,insanların zamandan tasarruf etmesini sağlar ve cerrahi müdahale olmadan ifadeyi değiştirir.
Tabi ki tersi bir durumu düşünüp, işlem sonrasını baştan öğrenmek isteyen tedbirli, işini garantiye almak isteyen hanımlar da yok değil. Daha yaptırmadan önce, ya olmazsa yada sıkılırsam diye sorular gelmiyor değil.
Bir kaş modeli o an çok isteyerek yaptırıldı ama sonraki bir zamanda kaş şeklinden sıkılmaya mı başlandı. Ne yapılmalı? Dönüşü yok mu? Tabi ki çözümü var. Üstünde değişiklikler yapılabiliyor yada tamamen silinebiliyor. Bu iş için üretilmiş özel sıvılarla ve alternatif olarak da lazerli kalıcı makyaj silme cihazıyla yok edilebilmekte yada kötü yapılmış bir işlem, düzeltme teknikleriyle yenilenebilmekte tabi bu da uzmanın deneyim ve tecrübesiyle orantılıdır.
Diğer merak edilen bir soru..
Kalıcı makyajın kullanım süresi ne kadardır. Neden farklı farklıdır?
Yapılan işlemin derinliğine, yapılan renge, kişinin cilt yapısına, kullanılan boyaya ve kullanılan cihaza göre değişkenlik gösterir. Bir kaş konturu kısa süreli isteniyorsa 6 aylık da yapılabilir. Ama normal şartlarda 1 yıl ile 3 yıl arası kullanım süresi vardır. Cilt kuru ise ve yapılan ton çok koyu ise 5 yıl bile belki kalıntıları kalır ancak tazeliğini ve aynı rengi korumaz. Bu nedenle kullanım süresi dolmuştur ve yeniden tazelenmek ister. Ancak yeniden yaptırmak istemezseniz de kendi halinde solar, zamanla ciltten atılır..
Kalıcılık bakımından ciltte en uzun kalan işlem kalıcı eyeliner işlemidir. Göz derisi boyayı uzun süre ciltten atmaz. Göz derisinde yağlanma ve terleme olmadığından dolayı, solma hemen gerçekleşmez. İyi yapılmış, baskısı iyi ayarlanmış bir eyeliner işlemi 6-7 yıl ciltte kalabilir. Ama solmasını beklemeden 2-3 yılda bir yeniden yaptırılmalı ve solan rengi tazelenmelidir.
Dudak konturunun kullanım süresine değinirsek..
Uygulama yapılan cilt yağlı değilse, koyu tonlarda yapılmış bir dudak konturu işleminin ortalama 2-3 yıl arası kullanım süresi vardır. Ancak açık tonlarla yapılmış yağlı bir ciltte kalıcılığı 1-2 yıl kadardır.
Kalıcı makyaj yaptırmadan önce kişi neler yapmalıdır :
Gelmeden birkaç saat öncesinde kafein içeren içecekler alınmamalı, alkol vb. uyuşturucu madde kullanımından uzak durulmalı, kan sulandırıcı ilaçlar 3 gün önceden kesilmelidir.
Cilt soyma işlemi ve ağır cilt bakımları yaptırılmamalıdır. Dudak konturunda, olası uçuk önlemi alınmalıdır.
Hangi durumlarda yapılmamalıdır:
Kişinin acı eşiği çok düşükse, regl dönemine 1 hafta kala gelmemesi önerilir.(zira bu dönemde hassasiyet oluştuğundan, anestezik kremler de yüzde yüz etki etmemekte ve acı hissi oluşabilmektedir).
Şeker hastalarında yara iyileşmediği için yapılmamalıdır.
Kişiye herhangi bir alerjisi olup olmadığı sorulmalıdır.
Benlerin ve keloitlerin üzerine yapılmamalıdır.
Hamile ve emzirme döneminde uygulama yapılmamalıdır.
Bulaşıcı hastalığı olanlara yapılmamalıdır.
18 yaşından küçüklere yapılmamalıdır.
Psikolojik rahatsızlığı olanlara uygulama yapılmamalıdır.
Peki sonunda o çok istediğimiz kalıcı makyajı yaptırdık ama bir de bunun ilk günlerdeki belirginliği ve iyileşme evresi var dimi..
Peki ne mi yapıyoruz.. Korkmayın o kadar panik olmayın. Güzelliğin de bir bedeli var hanımlar…
İlk gün yaptırdık ,hemen bir panik, hemen bir” ya böyle kalırsa, koyu olursa, güzel olmazsa, acaba 1 hafta sonra ne çıkacak ortaya endişeleriyle ve bir o kadar merakla, panikli bekleyişin gizli ecel teri döktürdüğü ve çevredeki meraklı bakışlardan kaçmak için kamufle etme çabalarıyla geçen ilk 1 hafta. Siz benim bu anlatımıma bakıp da korkmayın tabi:) İşin mübalağa boyutuyla birlikte ,ilk kez yaptıranlarda ve tedirgin olanlarda ender görülen tepkiler oluyor bunlar. Uzatmadan sadede gelelim..1 haftaya kadar doğallık başlar ve 4 hafta sonra işlem daha da oturur ve doğallık üst seviyeye ulaşır.
Bakım da önemli tabi..
İlk 2 gün asla işlemli bölgeye su değdirmek yok.3 üncü gün su teması serbest olsa da ilk hafta o bölgeye narin davranmalı. Asla kabukları koparmak, kaşımak, yolmak, dokunmak yok sevgili hanımlar.
1 hafta hatta 10 gün kadar güneşle temasından kaçınılmalıdır. Deniz, havuz, solaryum, cilt bakımı, terleme, sauna, buhar vb. kaçınılmalıdır.
1 hafta boyunca işlemli bölgeye, önerdiğimiz ilaç dışında başka hiç bir şey sürülmemelidir.
Verilen antibiyokli krem de günde 3-4 kez ince tabaka halinde sürülmelidir.
Kalıcı makyajın uzun ömürlü olması için ,çok güneş görmemesi ,solaryuma girilmemesi tavsiye edilir.
Kalıcı makyajla alakalı siz sevgili ve öğrenmeye açık, takipçilerim ve kalıcı makyaj severler için yazdığım aydınlanma içeren yazımın sonuna gelirken, size kalıcı güzellikler diler… Yolu kalıcı makyajla kesişen herkesle bir gün buluşmak dileğiyle der ve sevgilerimi sunarım.
Bir cevap yazın